LIVE TEXT | Război în Ucraina. Mai multe detalii au apărut cu privire la componența unităților Wagner care se apropiau de Moscova pe 24 iunie

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Mai multe detalii au apărut cu privire la componența unităților Wagner care se apropiau de Moscova pe 24 iunie

Rapoartele actuale sugerează că forța lui Prigojin nu ar fi dispus de puterea necesară pentru a ocup pe deplin Moscova sau pentru a conduce acțiuni prelungite cu elemente ale Forțelor Armate Ruse, dacă s-ar fi desfășurat.

Forțele militare Wagner în Rostov. Foto: Arhiva Adevărul

UPDATE 06.29 Surse ruse au speculat cu privire la specificul acordului mediat de dictatorul belarus Alexander Lukașenko pentru a pune capăt rebeliunii armate a Grupului Wagner din 23-24 iunie, inclusiv cu privire la posibila implicare a șefului de cabinet al președintelui rus Vladimir Putin. Organismul de opoziție rus Meduza, citând surse interne nenumite ale Kremlinului, a raportat că Prigojin a încercat inițial să ia legătura cu Administrația Prezidențială a Rusiei, la prânzul zilei de 24 iunie, în timp ce luptătorii Wagner s-au mutat spre nord de la Rostov-pe-Don către Moscova, dar că Putin a refuzat să vorbească cu Prigojin. Meduza a remarcat că, odată ce Prigojin a observat lipsa unui sprijin militar pe scară largă pentru acțiunile grupului Wagner și s-a răzgândit cu privire la perspectivele Wagner, Kremlinul a apelat la negocieri care l-au implicat Lukașenko, pe șeful de stat major al Oficiului prezidențial rus Anton Vaino și pe ambasadorul Rusiei în Belarus, Boris Gryzlov. Posibila implicare a lui Vaino și Gryzlov nu a fost raportată pe 24 iunie. Un proeminent blogger afiliat la Kremlin a pus la îndoială, de asemenea, dacă acordul îi va face pe Wagner sau Prigojin să răspundă în vreun fel pentru moartea a cel puțin 13 aviatori ruși pe 24 iunie. Locația lui Prigojin nu poate fi verificată după plecarea sa din Rostov-pe-Don târziu, pe 24 iunie. Postul rusesc RTVI a susținut că serviciul de presă al lui Prigojin a declarat pentru RTVI că Prigojin „trimite salutări” și va răspunde la toate întrebările „atunci când are o comunicare normală”, iar un canal Telegram proeminent afiliat lui Wagner a distribuit o imagine generată de inteligență artificială a lui Prigojin ținându-și un deget la buze și afirmând „Planurile iubesc tăcerea,” o copie a expresiei frecvent utilizate în Ucraina despre securitatea operațională. După cum a notat ISW pe 24 iunie, detaliile acordului sunt încă neclare, dincolo de speculații și zvonuri. Resimțirea rebeliunii armate a lui Wagner nu s-a încheiat încă și rămâne de văzut cum va fi pus în aplicare acordul, dacă toate părțile implicate se vor conforma pe deplin, ce intenționează să facă Kremlinul și Ministerul rus al Apărării (MOD) cu personalul Wagner - și dacă luptătorii Wagner vor coopera, indiferent de dorințele lui Prigojin.

image

UPDATE 06.02 Implicațiile acordului Lukașenko-Prigojin pentru conducerea Ministerului Apărării din Rusia rămân, de asemenea, ambigue. Unele surse ruse, inclusiv surse interne ale Kremlinului citate de Meduza, au sugerat că Kremlinul ar putea lua în considerare schimbări la conducerea Ministerului Apărării ca parte a acordului. Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major General al Armatei General Valery Gherasimov nu au fost văzuți sau auziți de dinainte ca Prigojin să anunțe începutul rebeliunii armate pe 23 iunie. Unele surse ruse au sugerat că Alexei Diumin, actualul guvernator din Regiunea Tula, fost ofițer de securitate al lui Putin și fost șef al Forțelor de Operațiuni Speciale ale Rusiei, ar putea să îl înlocuiască pe Șoigu în funcția de ministru al Apărării, deși ISW nu poate confirma aceste speculații. Orice schimbare a conducerii Ministerului Apărării ar reprezenta în special o victorie semnificativă pentru Prigojin, care și-a justificat rebeliunea armată acuzându-i direct pe Șoigu și Gherasimov de moartea a zeci de mii de soldați ruși în Ucraina.

UPDATE 05.31 Forțele Wagner au continuat să se retragă din pozițiile de la Rostov și de pe drumul către Moscova spre bazele lor pe 25 iunie, iar structura intenționată a Kremlinului pentru a mobiliza luptătorii Wagner rămâne neclară. Imaginile geolocalizate publicate pe 25 iunie arată forțe armate Wagner care conduc spre sud, departe de Moscova, lângă orașul Voronej. Filmările publicate pe 25 iunie arată că forțele Wagner se întorc în taberele de antrenament din sudul Rusiei. Faptul că Wagner se întoarce în taberele lor de antrenament cu echipament militar indică faptul că Kremlinul intenționează să mențină cel puțin anumite elemente din forța de luptă a grupului Wagner, mai degrabă decât să caute să le demobilizeze imediat, deși viitorul comenzii și structurii organizatorice a grupării Wagner sunt neclare. Şeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat a Rusiei, Andrei Kartapolov, a anunţat pe 25 iunie că Duma de Stat lucrează la o lege care să reglementeze companiile militare private (PMC), dar a subliniat că nu este necesară interzicerea Grupului Wagner, deoarece este „cea mai combativă unitate gata de luptă în Rusia.” Kartapolov a mai menționat că viitorul Grupului Wagner este nedeterminat și a subliniat că personalul Grupului Wagner din Rostov-pe-Don „urma ordinele comandamentului lor” și „nu a făcut nimic condamnabil”. Eforturile lui Kartapolov de a absolvi personalul Wagner de responsabilitatea pentru participarea la o rebeliune armată și de a-i separa de Prigojin pot indica dorința guvernului rus de a continua să folosească personalul Wagner într-o anumită calitate și, după cum a evaluat ISW pe 24 iunie, conducerea rusă. ar putea redistribui Wagner în Ucraina sau, în schimb, să-l angajeze în misiuni internaționale. Organele de știri afiliate statului rus au raportat pe 24 iunie că Serviciul Federal Rus pentru Supravegherea Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media (Rozkomnadzor) a blocat serviciul de presă oficial al lui Prigojin pe site-ul rus de socializare VKontakte, indicând eforturile Kremlinului de a restricționa acțiunile organizaționale ale lui Prigojin.

UPDATE 05.07 Mai multe detalii au apărut cu privire la componența unităților Wagner care se apropiau de Moscova pe 24 iunie, indicând că Prigojin s-ar fi luptat probabil într-un conflict activ la Moscova fără sprijin suplimentar. Surse rusești au susținut pe 25 iunie că prima coloană Wagner care a început să se deplaseze spre Moscova pe 24 iunie a constat din 350 de vehicule de luptă, inclusiv nouă tancuri, patru vehicule de luptă de infanterie Tigr, un sistem Grad MLRS și un obuzier. Surse ruse au susținut că celelalte trei coloane Wagner care s-au deplasat spre Moscova aveau 375, 100 și, respectiv, 212 piese de echipament, dintre care majoritatea erau camioane, mașini și autobuze neblindate. Bloggeri ruși au susținut pe 24 iunie că, coloanele care se deplasau spre Moscova erau compuse din 4.000 de militari cu 40 până la 50 de echipamente, inclusiv MRAP-uri, tancuri de luptă principale T-90M, vehicule de luptă de infanterie BMP, sisteme de apărare aeriană Pantsir și sisteme Grad MLRS. CNN a transmis pe 24 iunie că oficialii de informații din SUA și Occident au observat că grupul Wagner adună echipamente și muniții pentru rebeliune timp de câteva săptămâni, indicând că respectivele coloane probabil cuprindeau cea mai mare putere disponibilă a grupului Wagner. ISW nu poate confirma compoziția exactă a coloanelor Wagner în acest moment, deși rapoartele actuale sugerează că forța lui Prigojin s-ar fi chinuit să ocupe pe deplin Moscova sau să conducă angajamente prelungite cu elemente ale Forțelor Armate Ruse, dacă s-ar fi desfășurat. ISW a evaluat anterior că Prigojin a căutat și nu a reușit să câștige sprijin militar pentru rebeliunea sa, iar mișcarea Wagner asupra Moscovei a fost probabil bazată pe presupunerea că sprijinul militar va întări forțele și capacitățile rebeliunii. Prigojin poate să fi devenit mai susceptibil de presupusele negocieri cu Lukașenko, deoarece aceste forțe insuficiente se apropiau de Moscova și timpul se scurgea pentru a obține sprijinul militar necesar, pentru un potențial conflict armat cu Ministerul Apărării.

UPDATE 04.41 Spațiul informațional ultranaționalist rus s-a fracturat pe 25 iunie între cei care vor să treacă dincolo de rebeliune și cei care cer soluții la defectele de securitate internă pe care rebeliunea le-a expus. Un blogger afiliat lui Wagner a lăudat toate părțile pentru că au pus capăt revoltei și au evitat vărsarea de sânge, ignorând faptul că forțele Wagner au ucis cel puțin 13 piloți și aviatori ruși în timpul rebeliunii. Alte surse ruse au continuat să caracterizeze rebeliunea ca fiind doar fapta lui Prigojin și au cerut autorităților ruse să dea dovadă de clemență față de luptătorii Wagner care au luptat pentru interesele rusești în Ucraina. Un blogger rus i-a acuzat în mod specific pe oficialii din regiunea Moscovei și pe Ministerul Apărării că nu au reușit să oprească înaintarea lui Wagner către Moscova. Un blogger a pus la îndoială cum ar fi capabil Ministerul Apărării să răspundă la incursiunile externe dacă nu ar putea opri mișcarea lui Wagner către Moscova. Un fost oficial rus de ocupație a criticat modul în care structurile interne ruse au fost lente în abordarea publică a rebeliunii. Câțiva alți bloggeri ruși au criticat elitele ruse pentru că nu l-au sprijinit public pe Putin și pentru că au fugit din Rusia. Un alt ultranaționalist rus a deplâns că rebeliunea lui Prigojin a indicat că Rusia este cu un pas mai aproape de moartea sa finală și irevocabilă. Un proeminent blogger a întrebat cum îi vor pedepsi autoritățile ruse pe cei implicați în moartea militarilor ruși, indicând că clemența pentru luptătorii Wagner care au participat la rebeliune poate deveni o plângere de lungă durată pentru elementele armatei ruse și ale comunității ultranaționaliste.

UPDATE 04.26 Clubul ultranaționalist Angry Patriots a organizat un eveniment preprogramat la Moscova pe 25 iunie și a susținut critici de lungă durată împotriva lui Putin și a conducerii militare ruse, sugerând că Kremlinul va începe imediat să reprime grupurile ultranaționaliste antagoniste după rebeliunea lui Prigojin. Clubul Angry Patriots este o mișcare socială pro-război care își propune să corecteze problemele percepute în efortul de război din Ucraina, astfel încât forțele ruse să poată obține victoria, iar membrii clubului au folosit această misiune pentru a lansa critici usturatoare de rutină la adresa MoD, Kremlinul și Putin însuși. Clubul Angry Patriots a cerut, de asemenea, în special „revoluție” dacă Kremlinul îngheață războiul din Ucraina sau continuă negocierile. Fostul ofițer rus și naționalist înflăcărat Igor Girkin a vorbit la evenimentul transmis în direct de la Moscova și a susținut un set de teze de lungă durată despre ce trebuie să facă Rusia pentru a câștiga războiul din Ucraina. Girkin a reiterat public că Putin trebuie să transfere legal anumite autorități prezidențiale altor partide dacă Putin nu dorește să-și asume controlul asupra războiului din Ucraina în calitate de Comandant-Șef suprem. Clubul Angry Patriots promovase evenimentul timp de câteva săptămâni, iar oficialii ruși erau probabil conștienți de el într-o oarecare măsură. Dacă Kremlinul intenționează să folosească rebeliunea lui Prigojin ca pretext pentru a începe imediat suprimarea ultranaționaliștilor antagonişti, atunci acest eveniment ar fi fost probabil un candidat principal pentru a începe acest efort. Kremlinul riscă probabil ca rebeliunea armată a lui Prigojin să extindă fereastra criticilor anti-Kremlin acceptabile, mai ales dacă Kremlinul nu intenționează să riposteze în continuare împotriva lui Prigojin. Răspunsul continuu atent al Kremlinului la rebeliunea armată va determina probabil alți naționaliști ruși să testeze reacțiile oficiale ale Rusiei la o retorică critică mai explicită.

UPDATE 04.09 Capacitatea forțelor ruse de a conduce operațiuni ofensive și defensive în Ucraina nu pare să fi fost afectată în mod substanțial de rebeliunea armată a grupului Wagner din 23-24 iunie. Ambele, surse ruse și ucrainene au raportat că luptele au continuat ca de obicei pe toată linia frontului, forțele ruse efectuând un număr relativ mai mare de atacuri la sol în apropiere de Bakhmut decât în ultimele zile. Unele surse ruse au folosit rebeliunea armată ca un dispozitiv retoric pentru a scuti preventiv forțele ruse de orice câștig ucrainean obținut pe 24 și 25 iunie.

UPDATE 03.51 Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) din Ucraina, Kyrylo Budanov, a avertizat pe 23 iunie că Rusia a încheiat pregătirile pentru un atac asupra centralei nucleare Zaporijjia (ZNPP). Budanov a declarat că forțele ruse au minat iazul de răcire al ZNPP și au mutat vehicule încărcate cu explozibili în patru dintre cele șase unități de putere ale ZNPP. După cum a evaluat anterior ISW, sabotarea intenționată de către Rusia a ZNPP, care are ca rezultat o catastrofă radiologică, ar putea fi mai dăunătoare forțelor ruse de pe malul sudic al lacului de acumulare Kakhovka decât forțelor ucrainene de pe malul opus. Rusia a invocat frecvent o retorică amenințătoare în jurul ZNPP pentru a descuraja potențialele contraatacuri ucrainene în regiunea Zaporijia ocupată, iar forțele ruse ar putea difuza informații despre exploatarea iazului de răcire și a unităților de energie pentru a descuraja operațiunile de contraofensivă ucrainene. Cu toate acestea, Rusia a demonstrat dorința de a-și pune în pericol propriile trupe după distrugerea Centralei Hidroelectrice Kakhovka (KHPP), așa că ISW nu poate exclude potențialul ca forțele ruse să stabilească condiții pentru a sabota ZNPP.

UPDATE 03.27 Statul Major ucrainean a raportat că un grup rus de sabotaj și recunoaștere a încercat fără succes să treacă granița internațională în regiunea Sumi, lângă Rodionivka, pe 25 iunie.

UPDATE 03.15 Forțele ruse au continuat atacuri terestre limitate la nord-vest de Svatove, pe fondul revendicărilor privind ofensivele ucrainene continue de-a lungul liniei Kreminna-Svatove pe 25 iunie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au desfășurat acțiuni ofensive fără succes în apropiere de Berestove, regiunea Harkiv (20 km nord-vest de Svatove). Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele ruse au respins patru atacuri ucrainene în apropiere de Karmazynivka (12 km sud-vest de Svatove), Yampolivka (17 km vest de Kreminna) și Dibrova (6 km sud-vest de Kreminna).

image

UPDATE 02.57 Surse ruse au speculat că forțele ucrainene au lovit orașul Lugansk cu rachete de croazieră Storm Shadow pe 25 iunie. Imaginile geolocalizate publicate pe 25 iunie arată o coloană de fum în vecinătatea orașului Lugansk. Fostul oficial al Republicii Populare Lugansk (LNR) Rodion Miroshnik a susținut că apărarea antiaeriană rusă a operat în zonă. ISW nu a observat o confirmare vizuală că forțele ucrainene au lovit orașul Lugansk pe 25 iunie.

UPDATE 02.33 Forțele ruse și ucrainene au continuat atacurile la sol în jurul Bakhmut pe 25 iunie. Statul Major ucrainean a raportat un număr relativ mai mare de operațiuni ofensive rusești lângă Bakhmut decât în ultimele zile și a declarat că forțele ruse au atacat fără succes la nord-est de Bakhmut lângă Rozdolikvka (14 km nord-est) si Vesele (16km nord-est); nord-vest de Bakhmut lângă Hryhorivka (10 km nord-vest) și Minkivka (12 km nord-vest); și la sud-vest de Bakhmut lângă Ivanivkske (3 km sud-vest). Surse ruse au susținut că forțele ucrainene au profitat de distragerea atenției cauzate de rebeliunea armată a Grupului Wagner din 23-24 iunie și au lansat mai multe contraatacuri în zona Bakhmut, inclusiv la sud-vest de Bakhmut, lângă Kurdiumivka (12 km sud-vest) și Klișchiivka (6 km sud-vest); nord-vest de Bakhmut lângă Yahidne (3 km nord-vest); și la nord-est de Bakhmut pe linia Vasyukivka-Rozdolivka. Ministerul rus al Apărării a susținut că unitățile Grupului de Forțe de Sud au respins atacurile ucrainene la nord-vest și sud-vest de Bakhmut. Brigada a 3-a separată de asalt a raportat că a învins elemente ale Brigăzii 57 de Infanterie Motorizată (Armata a 5-a Arme Întrunite, Districtul Militar de Est) în zona Bakhmut și a distrus un cap de pod rus într-o zonă nespecificată de pe malul vestic al canalului Siverskyi Doneț-Donbas, care se întinde la sud-vest de Bakhmut între Mayorsk și Kurdiumivka.

image

UPDATE 02.10 Forțele ruse au continuat atacurile la sol de-a lungul liniei orașului Avdiivka-Donețk pe 25 iunie. Surse militare ucrainene au raportat că forțele ruse au atacat poziții ucrainene în direcțiile Avdiivka și Marinka și că 13 ciocniri au avut loc în apropiere de Marinka în ultima zi. Imaginile geolocalizate postate pe 24 și 25 iunie arată că forțele ucrainene au făcut progrese marginale în zona de nord a orașului Donețk, chiar la sud de Avdiivka și între Pisky și Pervomaiske, la marginea de nord-vest a orașului Donețk. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 79 de asalt aerian ucrainean, colonelul Yaroslav Chepurnyi, a raportat în special pe 24 iunie că elementele cecene „Akhmat-Vostok” și forțele speciale ruse nespecificate s-au retras brusc din Marinka. Detaliile acestei retrageri raportate sunt neclare, dar un contingent al Akhmat și al altor forțe speciale ar fi putut pleca de la Marinka către regiunea Rostov pentru a se proteja de rebeliunea armată a Grupului Wagner din 23-24 iunie.

image

UPDATE 02.00 O sursă rusă a susținut că forțele ruse au efectuat atacuri la sol limitate în zona Vuhledar pe 25 iunie. Un blogger rus a susținut că forțele ruse au efectuat atacuri fără succes în apropiere de periferia orașului Vuhledar (30 km spre est de Velyka Novosilka).

UPDATE 01.49 Forțele ruse și ucrainene au efectuat atacuri la sol limitate de-a lungul graniței administrative dintre vestul Donețk și estul oblastului Zaporijia pe 25 iunie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au încercat fără succes să pună mâna pe poziții pierdute în apropiere de Novodarivka (15 km sud-vest de Velyka Novosilka). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au atacat fără succes lângă Makarivka (7 km sud de Velyka Novosilka) și Zolota Nyva (13 km sud-est de Velyka Novosilka) și că forțele ucrainene au avansat în apropiere de Rivnopil (10 km sud-vest de Velyka Novosilka) și Priyutne (17 km sud-vest) a lui Velyka Novosilka).

UPDATE 01.24 Forțele ruse și ucrainene au efectuat atacuri la sol limitate în vestul regiunii Zaporijia pe 25 iunie. Surse ruse au susținut că forțele ruse au respins un atac ucrainean în apropiere de Robotyne (12 km sud de Orikhiv) și Novopokrovka (15 km sud-est de Orikhiv). Surse ruse au susținut că niciuna dintre părți nu controlează Pyatykhatky (25 km sud-vest de Orikhiv), deși ISW nu a observat filmări care sugerează că forțele ucrainene au pierdut controlul asupra așezării de când au capturat-o pe 19 iunie. Un blogger rus a susținut că elemente ale Regimentului 291 de Infanterie Motorizată (Divizia 42 Infanterie Motorizată, Armata 58 de Arme Întrunite, Districtul Militar de Sud) operează în apropiere de Robotyne.

image

UPDATE 01.04 Surse ruse au susținut că forțele ucrainene mențin poziții în apropierea podului Antonivskyi din regiunea Herson. Un blogger rus a susținut pe 24 iunie că luptele au avut loc între forțele aeriene ruse (VDV) și forțele ucrainene în apropierea podului Antonivskyi (8 km nord-est de orașul Herson). Un alt blogger rus a susținut pe 25 iunie că forțele ucrainene au stabilit poziții pe malul de est (stânga) al podului Antonivskyi. ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestor afirmații și nu este clar dacă apele inundațiilor s-au retras suficient pentru ca forțele ucrainene sau ruse să-și stabilească pozițiile în apropierea acestei zone.

image

UPDATE 00.44 Oficialii ucraineni continuă să raporteze că Rusia se bazează pe scheme de evaziune a sancțiunilor pentru a achiziționa componente străine pentru producția de arme. Reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) ucraineană, Vadym Skibitsky, a raportat pe 25 iunie că Rusia importă aceste componente sub pretextul bunurilor de uz casnic din țări care nu s-au alăturat regimurilor internaționale de sancțiuni împotriva Rusiei. Skibitsky a raportat, de asemenea, că oficialii ruși asigură accesul la componentele critice prin crearea de întreprinderi comune și întreprinderi temporare care acționează drept canale unice pentru importuri înainte de a dispărea.

UPDATE 00.25 Un blogger rus a susținut că forțele ruse vor primi echipamente noi de camuflaj pentru tancurile dislocate în Ucraina. Bloggerul a susținut că Institutul de Cercetare a Oțelului al Grupului Kalashnikov a început să furnizeze forțelor ruse complexul Nakidka, o țesătură de camuflaj care acoperă cea mai mare parte a corpului și a turelei unui tanc. Bloggerul a susținut că acest complex Nakidka va complica și mai mult detectarea prin radar și dispozitive de termoviziune.

UPDATE 00.18 Autoritățile de ocupație ruse continuă să urmeze politica de până acum privind copiii pentru a consolida controlul social și administrativ al zonelor ocupate. Ministerul Afacerilor Interne din Republica Populară Lugansk (LNR) a anunțat pe 24 iunie că autoritățile LNR au organizat o ceremonie de „decernare” , pentru tinerii din Krasnodon cu ocazia primirii pașapoartelor rusești după împlinirea vârstei de 14 ani. Ministerul ucrainean al reintegrării a raportat că autoritățile de ocupație din Berdiansk și Melitopol, regiunea Zaporijia, îi forțează pe școlari să scrie scrisori soldaților ruși. Centrul de Rezistență ucrainean a menționat, de asemenea, că oficialii ruși de ocupație folosesc vacanțele de vară pentru a escalada măsurile de deportare a copiilor din sudul și estul Ucrainei în Rusia sub masca măsurilor de „odihnă și relaxare”.

ȘTIRE INIȚIALĂ Forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă pe cel puțin trei sectoare ale frontului pe 25 iunie. Sursele ruse au susținut că forțele ruse au respins atacurile ucrainene în jurul Bakhmut, de-a lungul graniței administrative dintre vestul Donețk și estul oblastului Zaporijia și în vestul Oblastului Zaporijia. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au avansat la sud-vest de Velyka Novosilka, deși ISW nu poate confirma această afirmație. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat într-un interviu pentru Fox News publicat pe 25 iunie că principalul asalt al contraofensivei nu a început încă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat